indigo

Over Ons

marjolein2

MSConsultancy is een onafhankelijke organisatie, opgericht in 1997 door Drs. Marjolein JF Spijker.

Marjolein is na afronding van haar studie Toegepaste Onderwijskunde aan de Technische Universiteit in Enschede (1989) geruime tijd werkzaam geweest bij de grote internationale dienstverlener Price Waterhouse (Accountants, Fiscalisten en Management Consultants) in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Na een start binnen de Executive Recruitment afdeling daar, is ze intern overgestapt naar de Afdeling Human Resources/Personeelszaken. Hier heeft ze een zeer brede (internationale) HR ervaring opgedaan, zowel op beleidsniveau, alsook uitvoerend. Marjolein heeft zich in deze functie bezig gehouden met onder andere het schrijven van een personeelshandboek, het opstellen en verwerken van arbeidsvoorwaarden (salarissen, pensioenen, leaseauto's etc), de ziekmeldingen en alle contacten met Arbodiensten, het ontwikkelen (en monitoren) van salarisbouwwerken en beoordelingssystemen, het ontwikkelen en geven van trainingen, het verzorgen van de gehele Werving en Selectie van Management Consultants, Fiscalisten, Accountants en vele ondersteunende staff-leden, het afnemen en interpreteren van persoonlijkheidsprofielen, het begeleiden van outplacement procedures en een enkele keer is zelfs in verband met een ontslag de gang naar de rechtbank gemaakt. Kortom, bij alle facetten die behoren bij het "hebben" van personeel is Marjolein wel betrokken geweest.

Hierna is Marjolein ruim een jaar in Brussel werkzaam geweest als Recruitment Consultant bij de internationaal opererende Headhunter Amrop International. Daarna is zij, weer terug in Nederland, nog een periode als Human Resource Manager bij de Management Consultants van Price Waterhouse Amsterdam verantwoordelijk geweest. Op dat moment bestond er daar een grote behoefte aan onder andere Informatica Consultants. De recruitment van deze groep professionals heeft zij naast haar HR taken, opgetuigd en met succes is een grote groep Consultants aangenomen. Hierna heeft ze eind 1997 haar eigen HR bureau opgericht.

Zij richt zich nu op advisering van (startende) bedrijven op het gebied van Personeelsmanagement, het ondersteunen van het Management op het gebied van Human Resources, het geven van op maat gemaakte trainingen, onder andere op het gebied van Werven en Selecteren & klantgericht telefoneren. Marjolein richt zich ook op (individuele) coachingstrajecten en op de Werving & Selectie van vast personeel. Binnen de MSConsultancy periode is Marjolein gedurende 4 jaar als HR Manager (zowel beleidsmatig als uitvoerend) verantwoordelijk geweest voor de HR binnen een (internationaal) Amsterdams Advocatenkantoor.

Termen die de werkwijze van MSConsultancy en haar medewerkers beschrijven zijn: professionaliteit, ondernemerschap, gedrevenheid, pro-activiteit, hands-on mentaliteit, dynamisch, initiatiefrijk, nuchterheid, loyaliteit, zakelijkheid en mensgerichtheid.