aqua

Onze Werkwijze

Iedere organisatie is uniek, qua mensen, sfeer en cultuur. Een goed gevoel van de specifieke kenmerken van de organisatie maakt het werken voor ons een stuk eenvoudiger en effectiever. Wij maken dan ook altijd graag uitgebreid kennis met uw organisatie (en haar medewerkers). Indien mogelijk hebben wij naast een gesprek met de verantwoordelijke manager ook graag een (kort) gesprek met eventuele betrokken medewerkers. Ook het even rondlopen op een afdeling geeft vaak al een goed gevoel over de sfeer en de cultuur die binnen een organisatie heerst.

Zeker voor recruitment trajecten geldt dat de zachte criteria zoals bijvoorbeeld persoonlijkheid en manier van communiceren die gesteld moeten worden aan een kandidaat, minstens net zo belangrijk zijn als de harde criteria zoals bijvoorbeeld opleiding en kennis. Op deze manier slagen wij er beter in de opdracht te vervullen en/of de juiste kandidaat op de juiste plaats te introduceren. Ook gedurende een opdracht houden wij natuurlijk graag nauw contact met u als cliënt.

Voor alle vormen van onze dienstverlening kunnen we gebruik maken van gelieerde bureaus, elk met hun eigen specialiteit op bijvoorbeeld het gebied van coaching, training of persoonlijke ontwikkeling. Alles afhankelijk van de vraagstelling, de onderliggende situatie en de (financiële) mogelijkheden.

Lees meer over:
Human Resources Coaching Outplacement Werving & Selectie Opleidingen & Training Persoonlijke Ontwikkeling

Outplacement

fired

Het begeleiden van het hele proces van afscheid nemen van een huidige organisatie, het bewust worden van de eigen competenties, wensen en verwachtingen en het opnieuw betreden van de arbeidsmarkt staan hier centraal. Geheel afhankelijk van de geboden mogelijkheden en de wensen van een individu tuigen we dit traject gezamenlijk op. De verwerking en berusting is de basis voor een effectief traject. Hierna gaan we verder in op de persoon zelf, een stuk zelfonderzoek wordt gedaan. Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, wat heb ik nodig? Allemaal vragen waar aan gewerkt gaat worden. Een volgende stap is de voorbereiding op de sollicitatie. Hoe ziet een brief eruit en hoe het curriculum vitae. Wellicht is een sollicitatie training nodig. MSConsultancy kan begeleiding bieden van het moment dat is uitgesproken dat er afscheid genomen moet gaan worden, tot het vinden van een nieuwe baan.